El mercat es torna a celebrar, però lluny del centre. Foto: Aj. de Mollet

“Muntem, però resignats”, explica Carlos Amazonia, un dels membres de l’Associació de Paradistes de Mollet, a Línia Vallès. Fa setmanes que els marxants del mercat no alimentari dels dimarts reclamen retornar al centre de Mollet. “Aquesta setmana hem muntat un 75% de les parades, però això no significa que estiguem conformes amb el tracte que ens ha donat l’Ajuntament. Que quedi clar que no muntem perquè ens agradi la nova ubicació. Muntem perquè ens amenacen amb la possibilitat d’amonestar-nos”, afirma Amazonia fent referència al fet que l’Ajuntament molletà passa llista i controla que els paradistes assisteixin a la seva trobada setmanal des de finals de juliol.

“Des del consistori ens van advertir que si faltàvem quatre vegades seguides al mercat ens aixecarien una acta. És per això que molts companys muntem parades i desmuntem a les 12 del migdia, quan normalment treballaríem fins a les dues”, aclareix Amazonia, recordant que la nova ubicació (la Riera Seca) segueix perjudicant el seu negoci, “ja que és una zona allunyada dels comerços i de l’ambient de la ciutat”.

“Ens van dir que havien de canviar la ubicació per raons sanitàries i d’espai, però ara mateix no tenim ni un trist passadís entre parades i tenim la parada de davant gairebé enganxada a la nostra”, lamenta la propietària d’Ayr Secrets, una parada que ven roba íntima.

De moment, el consistori molletà preveu mantenir el mercat a la zona de la Riera Seca i l’Associació de Paradistes seguirà en peu de guerra fins a aconseguir tornar al lloc sempre.