L’equipament es construirà a tocar de l’actual Mercadona. Foto: Google Maps

Una de les grans derivades de la modificació pressupostària que es va aprovar en el darrer Ple Municipal (de mig milió d’euros) va ser la certesa que es construirà un nou mercat municipal al barri de Montornès Nord. Per poder tirar endavant aquest canvi en els números, però, va ser necessari el vot de qualitat de l’alcalde, José A. Montero, ja que PSC, Montornès per la República, PP, Ciutadans, i un dels dos regidors de Més per Montornès van votar en contra.

Ángeles Menchén, de Ciutadans, va argumentar el seu vot contrari dient que no consideren que ara sigui el millor moment per invertir els 400.000 euros que es calcula que podria costar la construcció de l’edifici havent-hi d’altres que només necessitarien una remodelació per convertir-se en aquest nou equipament. El popular Miguel Ángel Alvarado, per la seva banda, va criticar la decisió dient que no veia clar que els comerciants del centre del poble pugessin fins a aquesta zona i va preguntar si el govern municipal “els regalaria els locals”.

Des del govern municipal, en canvi, consideren que l’equipament ajudaria a reactivar l’economia del barri, després que d’ençà que va començar la pandèmia de la Covid-19 molts comerços han abaixat les persianes. De fet, l’espai en el qual s’ha d’habilitar aquest mercat és un solar que hi ha al davant de l’actual supermercat de la cadena Mercadona.