La CUP assegura que cada cop hi ha més sense sostre. Foto: CUP

L’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana que està estudiant encarir un 50% la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI) als pisos buits propietat de persones jurídiques i grans tenidors. La mesura buscaria evitar l’especulació d’habitatges i que sigui més fàcil accedir a una llar per a molta gent que no es pot permetre un lloguer o hipoteca. A més, es planteja donar ajudes en el pagament de l’IBI dels pisos que es posin a disposició de la borsa de lloguer municipal.

ALERTA PER LA POBRESA
Precisament aquesta mateixa setmana la CUP ha alertat de “l’augment a la ciutat del nombre de persones sense sostre que passen la nit al ras, als bancs de les places o als caixers automàtics de les entitats bancàries”. A partir de diverses sortides nocturnes que han fet membres del partit, han constatat que darrerament s’ha disparat el nombre de persones que no tenen un llit calent on dormir.

A més, denuncien que “a Mollet persisteix una bossa de prop d’un miler de famílies que no reben cap prestació social” i que “la pressió immobiliària i els alts preus estan fent fora de casa molta gent en situació de pobresa extrema”. D’altra banda, demanen al govern municipal que destini recursos urgentment a “un pla d’acollida de persones sense sostre a la ciutat, abans que arribin les nits més fredes de l’any”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram