Jordi Seguer en el moment de ser escollit alcalde. Foto: Línia Vallès

Parets va viure dissabte una de les jornades polítiques més rellevants de les últimes dècades. Jordi Seguer, candidat d’Ara Parets ERC, va ser escollit alcalde gràcies als suports de Sumem Esquerres a Parets i Junts per Parets. Els 9 vots dels tres grups municipals el van fer arribar a la majoria absoluta.

Seguer va acabar d’aquesta manera amb l’hegemonia socialista al govern municipal, que va començar el 1983, amb l’alcaldessa Rosa Martí. El candidat republicà va superar l’exalcalde Francesc Juzgado (PSC) durant la sessió d’investidura i li va arrabassar l’alcaldia, tot i quedar per darrere del socialista en les eleccions del 26-M.

Seguer va recordar durant el Ple de constitució de l’Ajuntament el seu predecessor republicà en el càrrec. El nou batlle va explicar que “Parets tindrà un alcalde republicà 80 anys després. L’últim va ser Antoni Arimon, afusellat al Camp de la Bota”.

TENSIÓ DURANT EL PLE
L’arribada del candidat d’Ara Parets ERC a l’alcaldia va ser viscuda amb intensitat, tant pels seus partidaris com pels seus detractors. Seguer va arrencar en diverses ocasions els aplaudiments i els clams de bona part del públic quan va recordar el seu ideal d’assolir la república catalana. D’altra banda, però, també hi va haver assistents molt crítics amb les paraules de Seguer. Concretament, es van escoltar crits que deien “Parets no és república” i “Seguer traïdor”.

També es van sentir esbroncades quan feia referència al moviment independentista. Tanmateix, la tensió no va anar més enllà. Juzgado va acceptar esportivament l’alcaldia de Seguer i el republicà va agrair al socialista la feina feta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram