El mural ‘Refugi’ es pot veure al carrer de la Muralla. Foto: Ajuntament

La ciutat segueix recordant els 80 anys del bombardeig a Granollers amb diferents activitats com la intervenció artística Murs que parlen, que es va inaugurar dissabte de la mà dels artistes Cinta Vidal i Roc Blackblock.

L’acte va començar al carrer de la Muralla, on es pot veure el mural Refugi de Cinta Vidal. L’obra va ser fruit d’un procés participatiu previ que va recollir les aportacions d’una cinquantena de veïns i veïnes que van participar en l’activitat A refugi!. Justament aquesta setmana s’ha fet públic que Vidal és una de les deu persones guanyadores dels Premis Gràffica 2018, uns guardons que posen en valor els perfils més notables de la cultura visual i la creativitat a tot l’estat espanyol.

D’altra banda, dissabte també es va inaugurar el mural Educar en la memòria, educar per la pau de Roc Blackblock, el qual es pot visitar al Centre de Cultura per la Pau. En aquest cas, l’artista s’inspira en la temàtica de la pau i recorda el 80è aniversari del bombardeig amb una visió esperançadora del futur. A més, l’actuació va coincidir amb la celebració dels 10 anys d’obertura del Centre de Cultura per la Pau.

L’autor es defineix com a il·lustrador “tot terreny” i assegura que se sent còmode treballant totes les disciplines gràfiques que s’engloben dins de l’art urbà. Les seves obres estan estretament lligades als moviments socials i a les noves formes d’entendre la ciutat i els espais públics.

PROMOCIÓ DE L’ART URBÀ
La iniciativa Murs que parlen està impulsada per l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure l’art urbà com a dinamitzador territorial i element de millora del paisatge. Les intervencions s’efectuen sobre parets mitgeres i serveixen com a plataforma per desenvolupar accions educatives i artístiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram