L’Ajuntament va presentar dimarts el nou Pla de Joventut. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va presentar dimarts el Pla Local de Joventut de Mollet de cara als pròxims quatre anys. Entre les propostes que es van donar a conèixer, destaca la creació d’una oficina d’orientació jove que s’instal·larà a l’espai Mollet Hub.

Les bases que contempla el nou Pla de Joventut s’han establert gràcies al treball conjunt entre el veïnat, el consistori i la Universitat Autònoma de Barcelona. De fet, abans de redactar el document es va fer una consulta entre 300 joves del municipi amb l’objectiu de saber quines eren les necessitats d’aquest col·lectiu.

Una de les principals demandes que es va detectar va ser la manca d’informació de les activitats que es fan a la ciutat. En aquest sentit, el Pla proposa la creació d’una aplicació mòbil que compleixi aquesta finalitat i, també, l’elaboració d’un Pla Estratègic de Comunicació Jove.

Sobre aquesta idea, el regidor de Joventut, Raúl Broto, va destacar que aquesta actuació vol “buscar el màxim nombre de canals possibles per tal d’arribar als joves de la ciutat i millorar els àmbits de participació i informació juvenil”.

Una altra de les línies de treball que es contemplen dins del Pla és l’augment dels recursos participatius com ara el Viver de Projectes o el Suport a les Iniciatives Juvenils.

D’altra banda, es potenciarà l’espai Mollet Hub com a punt de trobada de joves talents, així com a espai de xerrades i tallers en diferents àmbits com la ciència o la tecnologia. A més, aquest equipament acollirà una oficina d’orientació jove on s’oferirà suport sobre temes acadèmics, laborals, d’habitatge, intercanvis i viatges.

Per tal de dotar de recursos al Pla de Joventut, l’alcalde Josep Monràs va anunciar que “la voluntat de l’equip de govern és incorporar alguns increments pressupostaris per començar a desenvolupar el Pla”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram