Imatge de Felip VI durant el discurs que va fer l’any passat. Foto: Casa Reial

“Caduca i antidemocràtica”. Amb aquests dos adjectius va definir ERC la monarquia per tal de justificar la moció que va presentar durant el darrer Ple municipal. L’objectiu va ser demanar l’abolició d’aquesta institució i reprovar el polèmic discurs que va fer el rei Felip VI el 3 d’octubre de 2017.

La mesura es va aprovar amb el suport dels grups Canviem i PDeCAT, els vots en contra de Ciutadans i el PP i l’abstenció del PSC. En concret, el text d’ERC condemna el monarca per “la justificació de la violència per part dels cossos policials” durant el discurs que va fer dos dies després de la celebració del referèndum català. Seguint aquesta línia, el partit aposta per “abolir una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia”.

D’altra banda, la moció rebutja l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, així com “l’amenaça d’il·legalització dels partits independentistes i la judicialització de la política”.

Aquesta mesura en contra de la monarquia se suma a la que ja es va aprovar el juliol de 2016 a la ciutat, la qual va declarar Mollet municipi republicà i va considerar el rei Felip VI persona non grata.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram