La zona arqueològica del Castell de Sant Miquel. Foto: Ajuntament

La Diputació va anunciar la setmana passada una inversió de més de 23 milions d’euros per preservar el patrimoni arquitectònic de les 12 comarques barcelonines. A Montornès, aquesta mesura es veurà reflectida en diferents actuacions a la zona arqueològica del Castell de Sant Miquel i en la rehabilitació de l’edifici conegut com a Pintor Mir.

Segons el president de la Diputació, Marc Castells, aquesta mesura és “una aposta sense precedents, de les més importants a nivell econòmic, que permetrà un retorn econòmic i social”. En aquesta línia, el president de la Diputació va explicar que, a més de generar economies vinculades al món del turisme, “provocarà un benefici colateral extraordinari” pel fet “que molts d’aquests béns que la Diputació ajudarà a restaurar podran ser utilitzats”.

El programa dona suport a més de 200 actuacions de rehabilitació i consolidació d’edificis i jaciments arqueològics i ofereix una subvenció del 100% de l’import sol·licitat. En el cas de Montornès, aquesta ajuda se centrarà en la zona arqueològica del Castell de Sant Miquel i en l’edifici Pintor Mir.

En el cas del Vallès Oriental, la inversió afectarà diversos equipaments com l’edifici històric de Cant Puntes de Granollers, el Museu Abelló de Mollet, Ca N’Oms de Parets, l’església de la Doma de la Garriga o l’Ajuntament de les Franqueses.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram