L’ofrena floral a Granollers es va fer a la plaça Onze de Setembre. Foto: Twitter (@ERCVallesOr)

11 de setembre. Dia assenyalat al calendari per a tots els catalans i catalanes que un any més van sortir al carrer per celebrar de manera conjunta la Diada de Catalunya.

A Granollers, l’acte principal es va ubicar a la plaça Onze de Setembre, on es van donar cita autoritats, institucions, entitats locals i ciutadans. Després d’escoltar el discurs de l’alcalde, Josep Mayoral, es va procedir a la tradicional ofrena floral, que va comptar amb la representació de la Generalitat amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani.

La banda sonora de la jornada la va posar la Coral Polifònica de Granollers. A més, el públic va gaudir de l’actuació de l’Esbart Dansaire de Granollers, que per quart any consecutiu va oferir el Ball d’Homenatge.

LA DIADA AL VALLÈS
Però la capital vallesana no va ser l’únic lloc on la Diada es va viure amb força, ja que tota la comarca va registrar una alta participació en les activitats de dimarts. Un bon exemple va ser Mollet, que va centralitzar la seva celebració al monument de Rafael Casanova. L’associació Pau Casals i el cor Estoc de Veus van acompanyar l’homenatge amb la interpretació de peces musicals com la sardana Per tu ploro i els himnes de Mollet i de Catalunya, entre d’altres. La hissada de bandera va anar a càrrec de l’alcalde, Josep Monràs, i tot seguit es va iniciar l’ofrena floral.

A Parets, el punt de trobada per retre homenatge a la Diada va ser la plaça Països Catalans, on van acudir partits polítics, entitats locals i els veïns del poble. La cultura popular també va ser-hi present, amb la música de la cobla Rosaleda.

Un altre dels municipis vallesans que es van bolcar amb aquesta celebració va ser Montornès. En aquest cas, l’ofrena floral es va fer al monòlit de l’Onze de Setembre i la jornada es va completar amb l’actuació de l’Esbart Dansaire de Montornès.

Molt a prop, a Montmeló, es va seguir la tradició de deixar que la Penya Blaugrana fos l’encarregada d’organitzar la commemoració. L’acte principal es va fer a la plaça Rafael Casanova, on no va faltar un toc de cultura popular gràcies a la participació dels Gegants, els Diables, la cobla Suria i el Ball de Gitanes de l’Agrupa.

Martorelles tampoc es va voler perdre la Diada, la qual es va ubicar a la renovada plaça de la Sardana. La música de l’Escola Orfeònica de Martorelles va acompanyar la tradicional ofrena floral a càrrec d’entitats i partits del municipi.

TRASLLAT A BARCELONA
D’altra banda, es van mobilitzar uns 200 autocars a tota la comarca per traslladar els passatgers fins a Barcelona amb la intenció de participar en la concentració a l’avinguda Diagonal de la ciutat. Els trams 33, 34 i 35 es van reservar per als habitants del Vallès i, segons l’ANC, van tenir una ocupació màxima.

De fet, dilluns ja es van exhaurir a tota la comarca les samarretes de la Diada que l’ANC va posar a la venda. En el cas de Granollers, l’associació va explicar que s’havien format llargues cues a l’espai que s’havia habilitat a la Porxada per comprar la samarreta commemorativa d’enguany, però no es va poder abastir la demanda per falta d’existències, ja que primer es va acabar el model masculí i, després, el femení.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram