L’edifici del Tabaran es va construir l’any 1919. Foto: Arxiu

“És un error irreversible que cal aturar per la pèrdua que suposaria per a la ciutat”. Amb aquestes paraules va justificar aquest dilluns la CUP la campanya de recollida de signatures que ha engegat aquesta setmana per aturar l’enderrocament del Tabaran.

El partit considera que es tracta d’una acció “d’urgència” que té com a principal objectiu la preservació d’un dels edificis “amb més història de la ciutat”. D’aquesta manera, i sota el lema Salvem el Tabaran, s’organitzaran diferents accions informatives i reivindicatives, així com una recollida de signatures. A més, la CUP anima a obrir un debat públic per tal de decidir entre tots els ciutadans i ciutadanes el futur del Tabaran.

L’OPOSICIÓ, CRÍTICA
Un dels membres de la CUP, Marc Compte, ha expressat el seu desacord amb la decisió del consistori i ha afegit que “si l’Ajuntament o la seva empresa necessiten diners per pagar els seus deutes, que els busquin per una altra banda i no a costa de carregar-se el patrimoni i els signes d’identitat dels molletans i molletanes”.

Per la seva banda, Ara Mollet ERC opina que “la deixadesa política ens ha portat fins a aquest moment, en què l’edifici amenaça ruïna i cal que sigui enderrocat”, i apunta que “Mollet perdrà un espai amb un valor patrimonial destacat i un valor sentimental encara més important”.

Canviem Mollet també ha lamentat l’enderrocament d’aquest edifici construït l’any 1919 i ha demanat “poder veure i analitzar amb detall l’informe realitzat, així com conèixer si hi ha alternatives i quin cost suposarien”.

INICI DE LES OBRES
Tal com va avançar Som Mollet divendres passat i ha corroborat l’Ajuntament aquesta setmana, l’enderroc de l’edifici municipal contigu a El Tabaran començarà a principis de gener del 2019. La decisió es va prendre arran dels resultats de l’estudi tècnic que Mollet Impulsa, l’empresa propietària de l’edifici, va encarregar per valorar el seu estat de conservació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram