Aquest mandat un dels compromisos més ferms d’Ara Parets ERC ha estat la defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals.

Coincidint amb el 28 de juny seria bo recordar totes les iniciatives que des del nostre Grup Municipal hem presentat al llarg d’aquesta legislatura i que han estat aprovades per unanimitat.

El gener de 2016 tiràvem endavant la proposta que Parets es convertís en municipi LGTBI, on el consistori es comprometia a onejar la bandera irisada a la plaça de la Vila el 17 de maig i 28 de juny.

Alhora, per primer cop l’Ajuntament es mostrava respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual.

El més important de l’acord és que els 17 regidors del plenari, de diferents ideologies, van donar suport a la iniciativa, que anava més enllà amb la redacció d’un Pla local contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la interfòbia.

Un any després, el gener de 2017, el plenari aprovava, també a proposta d’Ara Parets ERC, l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Municipis LGTBI. El consistori es comprometia a impulsar actuacions per aconseguir ‘tolerància zero’ amb qualsevol acte de tipus homòfob que es produeixi a Parets.

Segur que encara hi ha molta feina a fer però ara que encarem la recta final d’aquest mandat és oportú no oblidar tots els acords socials que hem aconseguit amb el consens de totes les forces polítiques de Parets.

En qüestió de drets de les persones no hi pot haver cap tipus de discriminació i menys per diversitat sexual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram