Els dispositius que s’instal·laran. Foto: Ajuntament de Canovelles

L’Ajuntament de Canovelles ha volgut portar la lluita per la igualtat i en contra de la discriminació a un nivell superior. En aquest sentit, a finals de la setmana passada, el consistori va anunciar que, a partir del pròxim dilluns 16, començarà les obres per instal·lar un semàfor inclusiu, amb parelles del mateix sexe.

Serà el primer d’aquests dispositius que hi haurà al poble i també estarà adaptat per a invidents gràcies als avisadors acústics. La cruïlla a la qual hi haurà aquest semàfor serà a la del carrer Riera amb Molí de la Sal.

El consistori ha anunciat que les obres han estat adjudicades a l’empresa Citelum Ibérica per un import lleugerament superior als 25.000 euros. Està previst que els treballs per instal·lar aquests dispositius s’allarguin, com a molt, fins divendres de la setmana que ve, de manera que durant el pròxim cap de setmana ja podria estar funcionant amb normalitat.

Així, Canovelles se sumarà a altres municipis del país, com Santa Coloma, que va estrenar el primer semàfor d’aquesta mena a finals de l’any passat, o a ciutats europees que també els han instal·lat, com Viena o Munic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram