Alguns l’havien anomenat “la bèstia de l’Est”, però a casa nostra va arribar, en tot cas, domesticada i de puntetes. L’onada de fred siberià va emblanquinar la comarca entre dimarts i dimecres, amb intensitat diferent segons la zona però amb el mateix resultat: cap incident destacable. De fet, més que una bèstia va resultar ser un pintor que va deixar més postals que problemes.

El Consell Comarcal, previsor, havia anul·lat el transport escolar, mentre que la Generalitat havia restringit la circulació de camions a les carreteres. Una decisió controvertida però que es va argumentar amb aquella màxima de “millor prevenir que curar”. Aquest va ser el leitmotiv que va guiar les administracions davant uns pronòstics que feien témer el pitjor. També els ajuntaments, que van activar els seus plans especials d’emergències. Al final, però, de complicacions no n’hi va haver pràcticament cap.

A Granollers, on hi va haver estones que la neu es va deixar notar força, es va llançar sal als carrers i voreres i l’Ajuntament demanava extremar la precaució al volant. Les escoles van obrir, però amb serveis mínims. Les activitats a l’aire lliure, la jornada de lligues de lleure i les extraescolars es van anul·lar.

A Mollet la situació encara va ser més tranquil·la. Els centres escolars i les escoles bressol municipals van obrir sense cap incidència i a partir de mig matí de dimecres la neu va acabar deixant pas a la pluja.

A Parets, en canvi, es van haver de tallar alguns carrers que podien arribar a resultar perillosos. Les escoles també van obrir en qualitat de serveis mínims. Ara bé, per motius de seguretat no es va instal·lar el mercat ambulant al Camp de les Peces.

Mentrestant, al nord de la comarca, en alguns municipis on els gruixos de neu eren més importants se suspenien les classes per evitar incidències. I amb tanta previsió, la crònica de les nevades a la comarca es pot resumir amb un grapat de fotos on, lluny del caos, hi regna la tranquil·litat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram