El mossèn, una agent dels Mossos i alguns dels objectes. Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat dos veïns del municipi, un d’ells menor d’edat, després que intentessin estafar el mossèn de la Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada. Els detinguts, de 43 i 17 anys, volien cobrar-li al capellà 18.000 euros per unes restauracions que no valien més de 1.500 euros. Se’ls acusa d’un delicte d’estafa en grau de temptativa.

Tot plegat va començar quan els encausats es van presentar a la parròquia com a restauradors, amb diverses cartes de recomanació d’altres capellans i li van restaurar un calze gratuïtament com a mostra del seu treball. Amb la confiança oferta, el mossèn els va entregar dues creus, un faristol, un sagrari i dos canelobres perquè els restauressin, amb el compromís de no començar cap actuació fins a no fer-li arribar el pressupost i acceptar-lo. Tanmateix, els dos homes van trucar el capellà el passat 8 de febrer per avisar-lo que li entregarien els objectes restaurats i que el seu cost era de 18.000 euros.

A partir d’aquí, els Mossos van iniciar un dispositiu per confirmar el que el mossèn intuïa, que el volien estafar. L’endemà els agents van localitzar els dos perpetuencs a l’autovia A-2, on havien tingut una avaria amb el cotxe, i els van demanar que els acompanyessin a la comissaria per a esclarir els fets. Després de diverses gestions, la policia va confirmar que els investigats volien estafar el mossèn: li volien cobrar 18.000 euros per la restauració de tots aquells objectes, que no valia més de 1.500 euros.

El detingut major d’edat va passar el dia 10 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada, i el menor d’edat va quedar a disposició de la Fiscalia de Menors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram