Lloc on es va produir l’incendi de la cabana. Foto: Ajuntament

“PCCA demana la dimissió de la Regidora de Serveis Socials (Ana Bajo) i de la seva cap per negligència manifesta amb causa de mort”. Són paraules de la Plataforma Cívica perpetuenca, partit de l’oposició, en la secció d’Opinió de la revista municipal (L’Informatiu) del mes de gener, acusant el govern encapçalat per ICV “d’inacció i deixadesa” pel cas de l’incendi d’una cabana al gener al costat de la riera de Caldes, on va morir un veí.

En la següent edició del butlletí, que va sortir divendres passat, el govern li va donar rèplica demanant la dimissió del regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, per “la seva actitud imprudent, irresponsable i insensible amb la família d’aquesta persona”. També van afirmar que “és completament irresponsable i condemnable atribuir la mort d’una persona als serveis socials o a les seves caps” i van demanar “prudència” perquè encara s’estan investigant els fets per la presumpta comissió d’un homicidi.

Francesc Rodríguez, per la seva banda, ha matisat a Línia Vallès que no responsabilitza els serveis socials de l’incendi, sinó de “permetre que algú visqui en una cabana a la llera del riu”, que recorda que es tracta d’un espai públic on la disciplina urbanística hauria d’actuar. “Aquesta persona, a qui coneixia, feia dos anys que vivia a la barraca i nosaltres feia dos anys que demanàvem a l’Ajuntament que posés mesures per evitar-ho”, explica.

LA POLÈMICA CONTINUARÀ
Rodríguez també ha comentat a aquesta publicació que està molest per la resposta del govern, més enllà del seu contingut, per la seva llargària. És a dir, no entén que la rèplica de l’Ajuntament al seu article a la secció d’Opinió (uns 1.500 caràcters) sigui en mitja pàgina de L’Informatiu (uns 3.000 caràcters) dins la secció de notícies. “Demanaré el dret de rèplica amb les mateixes condicions (caràcters)”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram