El president i vicepresidenta de la Xarxa C17. Foto: Ajuntament de Granollers

L’Associació Xarxa C17 va tornar a refermar la necessitat de millorar la línia de tren R3, principalment amb el desdoblament de la via. Va ser a la reunió del Consell General que va acollir Vic divendres passat amb la quarantena de membres que en formen part i amb la destacada participació de Josep Mayoral, que a més d’alcalde de Granollers, també és president de l’agrupació.

Pel que fa a l’R3, van assegurar que el Ministeri de Foment està redactant el projecte per construir el desdoblament entre les estacions de Parets i la Garriga. De fet, Mayoral va avançar que les obres podrien començar el 2019. El president de la Xarxa C17 també va explicar que “s’han adjudicat obres de supressió de diversos passos a nivell de la línia R3, que s’han consensuat amb els ajuntaments i que s’executaran abans del projecte de desdoblament”.

Tot i les previsions de millores de la línia, Mayoral va insistir que un cop la doble via entre Parets i La Garriga sigui una realitat, demanaran a Foment “el desdoblament total i l’R3 amb condicions”.

POTENCIAR ELS ECOVEHICLES
El Consell General de la Xarxa C17 no només va parlar sobre les línies de tren, també va apuntar cap a la incorporació dels ecovehicles, concretament dels elèctrics. Amb l’augment de l’oferta de punts de recàrrega, volen “potenciar el vehicle elèctric als polígons, a les viles i a les ciutats”, per tal que “la C17 sigui un eix sostenible, estratègic i de futur”. Per aquest motiu s’ha estat treballant “en un mapa dels punts de recàrrega de vehicles, de titularitat pública i privada”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram