Els Mossos van detenir el grup i van tancar-li els webs el 2013. Foto: Arxiu

Han hagut de passar més de quatre anys perquè la investigació del ‘Proyecto Pilla Pilla’ avanci. Es tracta d’una banda que assetjava homosexuals a Granollers i Les Franqueses, els enregistrava i penjava els vídeos a les seves xarxes socials (van fer-ho amb almenys tres nois diferents). Els Mossos van tancar les seves pàgines webs i els van detenir el 2013, i aquesta setmana el fiscal de Barcelona ha demanat entre 2 i 21 anys de presó per als encausats per un delicte d’odi, així com una indemnització de 31.000 euros per víctima: 6.000 per delictes contra la integritat moral i 25.000 per perjudicis morals arran dels enregistraments i la difusió a les xarxes socials.

Pel que fa a les penes de presó, el fiscal demana 21 anys per a l’impulsor del grup, Mykola, de nacionalitat ucraïnesa, i per al seu principal col·laborador. Hi ha tres investigats més, que podrien complir condemnes de 15, 6 i 2 anys de presó.

ES FEIEN PASSAR PER MENORS
Els membres del ‘Proyecto Pilla Pilla’ es van fer passar per menors d’edat en xats de contactes per conèixer nois homosexuals de l’entorn de la capital del Vallès Oriental i tenir una cita amb ells en llocs discrets. Un cop es trobaven, la banda, amb més de deu persones, els retenia i els gravava en un interrogatori en el qual els obligaven a respondre preguntes vexatòries sobre la seva condició sexual i a reconèixer, coaccionant-los, que eren pederastes i assetjaven nens.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram