Els quatre municipis han segellat el pacte. Foto: Ajuntament de Palau

La Llagosta és un dels municipis que ha tirat endavant el pacte per la millora de la riera de Caldes, conjuntament amb Caldes de Montbui, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans. Una de les iniciatives que derivarà d’aquest acord és la celebració del Dia de la Riera, una jornada per reforçar la consciència social sobre el seu valor natural i cultural.

La signatura del pacte es va fer el 16 de desembre a la jornada Mulla’t, que van organitzar els responsables del projecte de participació ciutadana Viu la riera!. Precisament, els representants d’aquest projecte han insistit en la necessitat de fomentar la implicació dels veïns i veïnes dels quatre municipis per preservar la riera i el seu entorn. “Cal que la gent s’identifiqui amb aquest espai i així serà més fàcil protegir-lo, cuidar-lo i estimar-lo”, va defensar durant la jornada el representant de la plataforma, Carles Bayés, de la Universitat de Girona.

Bayés també va presentar durant la jornada la GeoAgenda web Mulla’t del web-SIGPP Viu la riera!, una eina que ja es fa servir i que serveix per recollir totes les accions que es duguin a terme relacionades amb la riera de Caldes.
Pel que fa al compromís polític per la preservació de la zona, el van formalitzar el regidor de Medi Ambient, Jordi Jiménez, el regidor d’Espais Públics, Serveis i Sostenibilitat de Caldes de Montbui, Jaume Mauri, la regidora de Medi Ambient de Santa Perpètua de Mogoda, Neus Garcia, i la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-solità i Plegamans, Luisa Fernández.

El projecte de participació ciutadana Viu la riera! celebrarà la pròxima trobada el 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram