La detenció de la presumpta jihadista el 2015 va sacsejar la ciutat. Foto: Arxiu

La Fiscalia ha demanat aquesta setmana nou anys de presó per a la veïna de Granollers, de 26 anys, detinguda el 2015 acusada de formar part d’Estat Islàmic, ja que considera demostrat el vincle. Així ho ha avançat aquesta setmana l’AraGranollers, després que el judici a l’Audiència Nacional comencés dilluns.

El judici arribava poc més de dos anys després que la jutjada fos detinguda per presumptament haver actuat com a “corresponsal” d’Estat Islàmic a Espanya per captar i adoctrinar militants, principalment dones. De fet, el Ministeri de l’Interior assegurava aleshores que la granollerina “havia experimentat un procés de radicalització que l’havia dut a compartir completament l’estratègia dels grups terroristes extremistes als quals pretenia unir-se en un imminent desplaçament” i que “tenia la maleta literalment feta per anar-se’n a l’Afganistan”.

L’operació la va portar la Guàrdia Civil, que va ser el cos policial que va detenir la presumpta jihadista el 28 de novembre del 2015 al seu domicili del passeig Cristòfol Colom de Granollers.

DOS ACUSATS MÉS
Al mateix temps que la granollerina va ser detinguda, la Guàrdia Civil va detenir dos homes a Barcelona, de 32 i 42 anys aleshores, també acusats de jihadisme. Ara, la Fiscalia els ha demanat la mateixa pena de presó: nou anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram