La disputa d’un campionat del món significa, des de l’any 2002, que Miguel Luque amplia la seva col·lecció de medalles. El nedador paretà va tornar a demostrar que l’edat és simplement una xifra (té 41 anys) i va aconseguir penjar-se la plata en una de les seves proves preferides, els 50 metres braça.

Luque, que ja va anunciar que després de la cita de Ciutat de Mèxic es prendrà un temps per a projectes no relacionats amb la competició, va sumar un nou argent en una cita mundialista gràcies als 51 segons i 14 centèsimes que va marcar a la prova. El paretà es va quedar lluny de l’or, que va ser per a l’italià Efrem Morelli, però la plata no va perillar en cap moment, ja que el tercer en discòrdia, el grec Konstantinos Karaouzas, va tocar el llistó més de quatre segons més tard que Miguel Luque.

El vallesà va tenir una altra gran opció per penjar-se una medalla, en la final dels 150 metres estils, però va ser l’últim dels quatre participants en la prova i es va quedar força lluny (gairebé a cinc segons) de la marca del txec Jan Povysil.

En total, la delegació espanyola present a Mèxic va aconseguir 45 medalles (10 d’or, 16 d’argent i 19 de bronze).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram