L’estació de Granollers Centre ja té ascensors. Foto: Arxiu

L’estació de tren Granollers Centre ja disposa dels tres reclamats ascensors que connecten les andanes amb el pas soterrat. Estan en funcionament des de dimecres. Amb aquestes obres, que han costat gairebé un milió d’euros, s’acaba la polèmica que feia mesos que s’arrossegava. Fins ara, la megafonia de les estacions recomanava a les persones amb mobilitat reduïda utilitzar l’estació de Les Franqueses en comptes de baixar a Granollers Centre.

A més dels ascensors, també s’han elevat les andanes, s’ha adequat l’enllumenat de les andanes, del pas inferior i del vestíbul, i s’ha rehabilitat l’edifici de l’estació.

Des de la plataforma Stop Discriminació Granollers Centre celebren la notícia. Concretament, Ramon Bosch, membre de l’entitat, assegura que es tracta d’una “gran millora”, però afegeix que les reivindicacions no s’acabaran aquí, ja que hi ha més estacions a la comarca amb problemàtiques similars. Hi ha estacions com la de Mollet-Sant Fost, cita Bosch, on les persones en cadira de rodes o en crosses només poden canviar d’andana creuant pel mig de les vies.

Stop Discriminació Granollers Centre feia des de l’abril passat que es mobilitzava per la manca d’accessibilitat a l’estació principal de la capital de la comarca. Fins i tot va arribar a recollir 400 signatures al mes de juliol, les quals va entregar al Síndic de Greuges.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram