Un moment de la intervenció dels republicans al Ple del setembre. Foto: ERC

“Mentre els regidors del PSC segueixin representant aquest partit que dóna suport al cop d’estat aplicat contra Catalunya, no ens podem permetre el luxe de mantenir-los governant ni el nostre municipi ni d’altres”. Així de contundent es mostra el grup municipal d’Esquerra Republicana, que ha reclamat a Iniciativa per Catalunya-Verds que trenqui l’actual pacte de govern amb el PSC.

En un comunicat, els republicans fan pública “la profunda decepció pel cop d’estat que l’Estat espanyol està aplicant sobre Catalunya, les seves institucions, càrrecs electes i la ciutadania en general” i assenyalen que l’Estat només ha contestat amb repressió (posant com a exemple l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i els processos oberts a Josep Lluís Trapero i Teresa Laplana). El text acaba assegurant que “davant d’aquesta resposta només ens queda ser al carrer, defensar institucions, càrrecs i ideals” i culpa els partits polítics espanyols de “dilapidar qualsevol forma d’evolucionar com a ciutadania en un estat realment democràtic i modern”.

El portaveu republicà, Pol Altayó, afegeix que “la política local es veurà afectada pel cop d’estat aplicat contra Catalunya” i que “no podem separar política nacional i local quan s’apliquen agressions contra institucions, electes i la ciutadania”.

En la mateixa línia s’ha expressat Jordi Vinyals, president de la formació republicana, que ha afegit que el país “ha de seguir el seu camí cívic i pacífic” per esdevenir una república” i ha denunciat que els partits que impulsen l’aplicació de l’article 155 de la Constitució volen “recuperar per la via de la imposició allò que mai han tingut a Catalunya. Les urnes ho han demostrat així”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram