Acord en el conflicte laboral que afecta La Menorquina. Foto: Google Maps

El passat 10 d’octubre, els treballadors de les plantes de Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona i Palau-Solità i Plegamans van ratificar el principi d’acord sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de Lacrem, empresa que va comprar La Menorquina a l’abril. L’acord proposa reduir l’afectació de l’ERO de 153 a un màxim de 125 treballadors i preveu un pla per ajudar les persones afectades a reincorporar-se al mercat laboral.

Amb la nova situació, a la qual s’ha arribat “gràcies a les negociacions i a la pressió de la mobilització”, segons explica el sindicat Comissions Obreres (CCOO), també es preveuen 49 amortitzacions de llocs de treball i la conversió de 76 contractes indefinits a temps complet en contractes fixos discontinus, mitjançant criteris de voluntarietat. El sindicat explica que les persones que s’acullin a les amortitzacions de llocs de treball rebran una indemnització de 29 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mensualitats. Amb l’acord assolit la matinada del dissabte 6 d’octubre i amb la consegüent ratificació dels treballadors, s’han cessat, definitivament, les jornades de vaga previstes.

Aquest ERO, previst des de l’abril i anunciat al setembre, afecta La Menorquina de Santa Perpètua de Mogoda i Palau-Solità i Plegamans així com el centre Farggi del Poblenou de Barcelona, tres plantes en les quals treballen 665 persones. La reducció de plantilla prevista era de gairebé un 25% i amb el nou acord, l’ERO afectarà un 20% dels treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram