Mobilització a la plaça de la Porxada. Foto: Twitter (@catafalmarius)

La macrooperació policial de dimecres va provocar una allau de mobilitzacions arreu del país. La més important de la comarca va ser a Granollers el vespre del mateix dia, on centenars de persones van aplegar-se en suport a l’1-O. Alguns dels crits més escoltats van ser “votarem” i “no tenim por” i també es va cantar Els Segadors.

La plaça es va omplir de gom a gom. L’ANC calcula que hi havia al voltant d’unes 1.500 persones i assegura que la concentració va superar totes les seves expectatives. Entre els assistents hi havia membres de l’ANC i d’Òmnium i representants del PDeCAT, ERC, la CUP i fins i tot del PSC.

De fet, el mateix alcalde Josep Mayoral ha rebutjat “rotundament” el que considera “un atac directe a les institucions catalanes sense precedents”. Ho ha fet en un comunicat on torna a demanar diàleg per superar la situació. Tot i això, el Comitè de Defensa del Referèndum, que agrupa entitats i partits sobiranistes, ha demanat a l’Ajuntament, en un manifest, que no sigui “còmplice de la persecució de les llibertats fonamentals del poble català”.

I és que, en aquest sentit, a principis de setmana la CUP de Granollers va denunciar que dues persones van ser identificades per la policia local de Granollers després de penjar cartells del referèndum. Concretament, els cupaires van lamentar a Twitter: “La policia de Mayoral ha identificat 2 persones i ha assetjat un altre grup. Però no hem perdut el somriure!”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram