La Creu Roja agraeix la resposta ciutadana. Foto: Ajuntament

Aconseguir ràpidament que les quinze persones refugiades arribades aquest estiu a Granollers procedents d’Ucraïna i Hondures se situïn ràpidament a la ciutat. Aquest és l’objectiu de la Creu Roja local, que fa un balanç positiu de les primeres setmanes d’acollida. “La crida que hem fet a la ciutadania ha tingut una molt bona resposta”, asseguren fonts de l’entitat.

La Creu Roja ha agraït la col·laboració en el procés per part dels veïns, les entitats i l’Ajuntament. Ara toca treballar per la inclusió de les persones refugiades al municipi, donant resposta a les seves necessitats, i afavorint-ne la seva integració.

DIFERENTS FASES
De les quinze persones nouvingudes, deu viuen en un centre d’acollida, en el qual completaran la primera fase del procés, que durarà sis mesos.

Les altres cinc viuen en un altre habitatge i ja es troben en la segona fase, la d’integració. En aquest punt els reptes principals són abordar l’escolarització dels infants o l’atenció sanitària. En el seu cas, arriben després de fer la primera fase a Berga.

Totes les persones s’han incorporat al Programa Estatal d’Atenció d’Asil i Persones Refugiades de la Creu Roja a Granollers.

Al juny, el Programa Català de refugi preveia que a Granollers s’acollissin 22 persones del total d’un total de 30 a la comarca. La quantitat de persones que s’han ofert a fer de voluntàries a Granollers per acompanyar les persones refugiades és de 22. A Mollet han estat 8, 15 a Cardedeu, 11 a Parets, 10 a la Garriga i l’Ametlla, 5 a Santa Maria de Palautordera i 4 a Sant Celoni.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram