Tradicional intercanvi de mocadors entre els caps de colla. Foto: Ajuntament

“Però tan se val si la fumata és blanca o blava, perquè a la Festa Major de Granollers no perd mai ningú”. Amb aquestes paraules, Pep Callau va procedir la nit del 3 de setembre a anunciar el veredicte de la Festa Major d’enguany, que ha tingut com a vencedora la colla dels Blaus. Després de tres anys de victòries blanques, doncs, ara canvien les tornes i l’any que ve seran els Blaus qui reptaran els Blancs a disputar-los el tron. També seran els Blaus qui facin el pregó de la Festa Major de l’any que ve.

El veredicte va ser emès per un jurat que va valorar els actes de competició, que no són determinants a l’hora de decidir la colla guanyadora -de fet els Blancs es van imposar per un resultat de 7 a 4- i els actes organitzats per les colles en els àmbits de la diversitat, la cooperació i la innovació.

L’alcalde, Josep Mayoral, exercia de president del jurat, mentre que la vicepresidència era per la regidora de Cultura, Mireia López. També en formaven part cinc vocals vinculats al món associatiu de la ciutat, una persona de la colla dels Blancs i una altra de la colla dels Blaus.

La Guimbada va posar fi a la festa Major i també al recorregut de Xavi Guijarro com a cap de colla dels Blaus. “Tenim una festa que hem de mantenir, que transforma les formes com ens relacionem a Granollers”, va dir Guijarro des del balcó un cop es va donar a conèixer el veredicte.

93.000 EUROS A LA BOTIGA
Una bona prova de la implicació dels veïns a la festa és el volum de vendes que ha registrat la botiga de Festa Major.

Enguany s’han facturat prop de 93.000 euros. Tot i ser una xifra anterior a la de l’any passat, la botiga va ser un bon termòmetre per calcular la participació en la festa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram