La planta de Valeo a Martorelles. Foto: Google Maps

Una comissió formada pels sindicats dels treballadors de la fàbrica de Valeo, representants de la Generalitat i de l’agència de recol·locació MOA decidiran avui quina empresa serà la que encabeixi la seva activitat a la planta de Valeo de Martorelles. Així, finalment s’ha pogut evitar el seu tancament i ara s’estudien tres ofertes que han presentat empreses.

De tota manera, la decisió que es prengui avui no serà la definitiva, ja que haurà de passar per una assemblea de treballadors, la qual ho ratificarà o no. Segons explica a Línia Vallès Juan Jiménez, delegat de CCOO de Valeo, “es concretarà quina empresa és en els pròxims 15 dies”.

La reunió de la comissió se celebra just el dia en què Valeo finalitza la seva activitat a la planta martorellesenca. Davant d’això, es viu amb certa incertesa què passarà amb els treballadors que han decidit quedar-se per formar part del procés de reindustrialització de la planta. I és que, segons afirma Jiménez, dilluns l’empresa ja estarà tancada i la plantilla no anirà a treballar.

Segons va avançar TV3 i ha pogut confirmar aquest periòdic, les empreses que estarien interessades en la planta de Martorelles són del sector logístic, de plàstic o de metall. N’hi ha dues de locals i una multinacional.

Amb alguna de les opcions, s’espera que es podrien recol·locar entre 50 i 90 dels 250 treballadors -depèn de l’empresa- que hi havia a la fàbrica dos anys enrere, una dotzena dels quals ja van accedir a ser traslladats a la planta de Valeo de Saragossa.

Es tracta d’un conflicte que dura dos anys, des que Seat va deixar de comprar components a la fàbrica de Martorelles i que ha viscut tensions com la vaga que va durar 101 dies el 2015.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram