Concentració davant l’estació, aquest dilluns. Foto: Twitter (@EduardBatlles)

Dilluns l’estació de Granollers-Centre va tornar a viure la mateixa escena que la setmana passada i sembla que així es repetirà en les pròximes, tal com han anunciat els usuaris i usuàries de Renfe que transiten aquesta parada. Des de fa dies reclamen que Renfe solucioni el problema d’accés a les vies que pateixen les persones amb mobilitat reduïda a causa de les obres que s’hi estan fent. I és que l’única manera d’accedir a les andanes és mitjançant una passarel·la provisional que té 66 esglaons de pujada i 66 de baixada.

Aquesta segona concentració va tornar a aglutinar una cinquantena de persones. Durant la protesta, es va llegir un manifest, com ja es va fer dilluns de la setmana passada. Un text molt crític adreçat a Renfe i Adif, en el qual reclamen un sistema de transport públic que no discrimini cap usuari. El manifest remarca que tant a les persones amb poca mobilitat com a les persones grans els és pràcticament impossible utilitzar la passarel·la provisional.

LES PROMESES DE RENFE
Fa uns dies Renfe va respondre els usuaris i usuàries amb la promesa que al juliol se suprimirà aquest pas temporal i que a l’agost ja entraran en funcionament els ascensors d’accés a les andanes. A més, també va prometre posar més personal a disposició de les persones que tinguin dificultats per transitar la passarel·la.

Pel que fa a la demanda d’un pas a l’alçada de les vies, tal com reclamaven els usuaris com a alternativa a la passarel·la, Renfe diu que no ho pot fer perquè “no és segur”, ja que el pas a nivell és “un pas de servei i en cap cas una zona habilitada per als clients”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram