L’empresa de pintures Valentine és a Can Milans. Foto: Arxiu

L’alcalde Òscar Sierra i el regidor d’Urbanisme, Raúl Valero, van tornar a fer sentir el malestar del poble pel cas Valentine. Ho van fer fa uns dies en una reunió amb l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull. Va ser una trobada que va finalitzar sense cap novetat, ja que totes les parts continuen refermant-se en el seu posicionament.

Els representants municipals llagostencs van reiterar que el trasllat de la planta de Valentine ha suposat un “perjudici” per a la Llagosta arran de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) en l’àmbit de Can Milans per convertir-lo en zona industrial, quan abans estava requalificada com a zona verda. Davant d’això, la Llagosta manté el recurs contenciós-administratiu que va presentar l’any passat contra l’acord.

El PGM va ser aprovat al Ple de Montcada l’abril de l’any passat i compta amb el vistiplau de la Generalitat, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja havia declarat nul·la la modificació del PGM en dues sentències fermes fa uns anys.

Amb la reforma del PGM, l’Ajuntament de Montcada voldria reformar la seva part nord, que limita amb Santa Perpètua, i així impulsar l’arribada de noves empreses. El projecte de Montcada també preveu crear un corredor verd i un parc fluvial al llarg de la riera, entre altres.

Des de Montcada, però, també es mostren molestos amb l’Ajuntament de la Llagosta per haver presentat el recurs contenciós-administratiu. Un recurs que el consistori llagostenc afirma que no retirarà. “Continuarem defensant els interessos de la Llagosta”, diuen fonts municipals, les quals asseguren a Línia Vallès que el conseller Josep Rull “es va comprometre a treballar per arribar a una solució”, però encara no hi ha data per a la pròxima trobada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram