Els veïns proposen que el barri sigui una zona verda. Foto: Ara Parets ERC

Abans-d’ahir Ara Parets ERC va donar el tret de sortida a una campanya de recollida de signatures amb les quals pretén fer pressió perquè el govern paretà aturi el projecte urbanístic que “acabaria amb les masies i el bosc de Can Cabasses”. Es tracta d’una reivindicació que va en la línia del que demanen els veïns i veïnes aglutinats sota el paraigua del col·lectiu Sempre Hem Existit.

El grup veïnal ja havia demanat al govern municipal el 2014, després de la seva creació, que replantegés el projecte urbanístic en els terrenys que ocupava l’antiga empresa Bendix i que preveu la construcció de mig miler d’habitatges a la zona, promoguts per l’empresa Vallès Business Park.

És un projecte que va encendre la polèmica des del seu plantejament i davant el qual l’oposició i alguns propietaris ja van presentar al·legacions en el seu moment. A més, des de Sempre Hem Existit van presentar aleshores una proposta alternativa a la del govern municipal, però va ser rebutjada.

Els veïns proposaven, entre altres, “evitar el nou vial que connectaria amb el passeig Fluvial”, de manera que “es podria mantenir tota la zona d’arbrat i les masies”, cosa que implicaria la “reducció del nombre d’habitatges a construir”. Amb tot, el grup veïnal vol que el barri esdevingui una zona verda, en la qual es dissenyaria una “ruta ecològica” pel bosc, que ahir va patir un petit incendi que es va poder apagar ràpidament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram