Des de divendres de la setmana passada, la pel·lícula Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els nou barons de la fama del director granollerí Joan Frank Charansonnet ja es pot veure en gairebé una cinquantena de sales de cinema d’arreu de Catalunya. En només uns dies, ha esdevingut la primera pel·lícula catalana de la història estrenada en exclusiva a Catalunya que ha entrat al Top 20 de la taquilla espanyola i s’ha penjat el cartell de complet en diversos cinemes. A Granollers es projecta ja als OCine El Nord, i a la Garriga, el film es pot veure al cinema Alhambra.

L’obra de Charansonnet ha estat produïda per Dejavu Film i Capaneida Films i ha passat durant les darreres setmanes per diversos festivals nacionals i internacionals, com el Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), on va donar el tret de sortida al certamen, i el Festival Internacional de Cinema de Niça, on va guanyar el premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

L’argument es trasllada al segle XV i narra la llegenda d’Otger Cataló i els orígens de Catalunya. És un film èpic inspirat en els fets de l’obra Històries e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona. En paral·lel, a més, la pel·lícula descobreix les històries dels nou cavallers que es van reunir amb Otger Cataló i van conjurar amb ell per lluitar per la terra que els havia vist néixer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram