El nou tram tindria una llargària de 35 quilòmetres. Foto: Arxiu

El Ministeri de Foment ha fet un pou pas per fer realitat el tram del Quart Cinturó (B-40) entre Granollers i Terrassa després que ahir dijous adjudiqués l’estudi informatiu del projecte. El tràmit tindrà un cost de més d’un milió d’euros i analitzarà els possibles traçats que tindria la nova -i polèmica- autovia al territori. L’anunci arriba l’endemà que el govern espanyol anunciés una inversió de 400 milions d’euros per finalitzar aquest tram de la carretera, de 35 quilòmetres.

L’estudi informatiu, que el Ministeri de Foment ja havia licitat a finals de juny de l’any passat, servirà de base per més endavant poder avaluar l’impacte que tindrà la carretera al medi ambient, de manera que s’escollirà l’alternativa més adequada per al territori.

Un cop realitzat l’estudi, el pressupost que es calcula per portar a terme els treballs en aquest tram entre Terrassa i Granollers seria d’uns 403 milions d’euros. Si tira endavant, amb aquest nou tram ja n’hi hauria tres de finalitzats en el conjunt del projecte de Quart Cinturó. Actualment, hi ha dos trams oberts: un entre Abrera i Olesa de Montserrat (al Baix Llobregat) i l’altre, entre Viladecavalls i el nord de Terrassa (Vallès Occidental).

De tota manera, podria ser que a finals del 2019 es faci realitat el tram entre Olesa i Viladecavalls, on es van aturar les obres durant la crisi i on s’ha de construir un túnel de gairebé 1,3 quilòmetres. Si finalment tira endavant, l’autovia A-2 a l’altura d’Abrera i l’autopista C-16 a terrassa estarien connectades, de manera que descongestionaria la C-243c.

De tota manera, el Quart Cinturó és una de les infraestructures més polèmiques al territori i compta amb el rebuig de moltes entitats i plataformes ciutadanes. A més, als Vallesos s’està començant a debatre la redacció del Pla de Mobilitat de les dues comarques i, entre altres, els diversos actors comarcals volen abordar si és necessària o no la construcció d’aquesta carretera al territori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram