Els grups volen que no hi hagi més imatges com aquesta. Foto: MotoGP

Suport unànime. La moció que ICV-EUiA va portar al darrer Ple mostrant el seu rebuig per la “cosificació” de la dona a les diferents proves que se celebren periòdicament al Circuit de Catalunya va rebre el vot favorable de totes les forces polítiques municipals.

Fa unes setmanes que el portaveu de la formació, Jordi Manils, va explicar a aquesta publicació que presentaven aquest punt perquè volen “sumar-se al debat social que existeix i que el Circuit repensi quin és el paper que s’està donant a la dona” i perquè “hi ha quatre lleis, tres espanyoles i una catalana, que diuen que això està obsolet”. Manils va defensar que homes i dones de qualsevol edat i de qualsevol “cànon de bellesa” estan capacitats per dur a terme les funcions d’assistència que actualment fan les hostesses.

D’aquesta manera, la moció servirà per instar el Circuit, Dorna Sport (organitzadora del mundial de MotoGP, que serà al Circuit durant el cap de setmana que ve), Formula One Group i la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) a complir la legislació vigent.

Abans d’aquest punt, que va ser dels últims de l’ordre del dia, la sessió va servir per aprovar per unanimitat les dues mocions de l’àrea d’alcaldia (contra les empreses multiservei, presentada a instància de la secció comarcal d’UGT i per desbloquejar la reinversió del superàvit en associacions locals), es va tirar endavant l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per requalificar uns terrenys on es construiria un tanatori públic (amb els vots de PSC i ERC i l’oposició d’ICV-EUiA). Altres punts del dia que també van rebre un suport unànime van ser l’aprovació inicial del reglament d’ús de les piscines municipals i la moció d’ERC que reclamava tenir uns espais de lleure lliures de violència sexista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram