Demà se celebrarà la Passada als carrers i places del centre. Foto: Ajuntament

Granollers va donar dimecres el tret de sortida a una nova edició de la Fira i Festes de l’Ascensió. La Sala Francesc Tarafa va acollir la lectura del pregó, enguany a càrrec de l’exalcaldessa Carme Esplugas, precedida per la cercavila amb els Gegants Grossos de la ciutat, l’Esteve i la Plàcida, des de la Porxada.

Però és avui divendres quan la festa ja es comença a sentir de debò. Aquesta tarda i nit hi haurà sardanes, concert i ball amb l’Orquestra Selvatana i des d’aquest matí s’ofereixen diverses activitats familiars que s’allargaran durant tot el dia (Fem un llibre, a les 10:30 hores a la Porxada, i Vine a descobrir el TAG per dins!, a partir de les 17:00 hores al Teatre Auditori de Granollers).

Demà dissabte serà el torn de la Passada de l’Ascensió, amb animació al carrer durant la tarda, amb vuit recorreguts amb espectacles itinerants pels carrers i places del centre, i de les Barraques al parc del Congost, amb activitats i música en directe fins ben entrada la matinada.

Diumenge els més matiners de Granollers es despertaran amb un esmorzar de forquilla a les nou del matí a la plaça de la Porxada. El dia seguirà, ja a dos quarts de dotze del migdia, amb una trobada castellera a la mateixa plaça. Hi participaran les colles dels Sagals d’Osona, els castellers de Sant Cugat i els Xics de Granollers.

A la tarda l’activitat festiva tornarà al mateix espai, amb la cantada d’havaneres a dos quarts de sis de la tarda a càrrec de Neus Mar. També hi haurà rom cremat durant l’espectacle.

A més, al llarg de tots aquests dies de festa, Granollers no oblida la cultura. I és que avui, demà i diumenge el Teatre de Ponent ha programat la representació de L’Auca del Senyor Esteve de Santiago Rusiñol. També es representarà els dies 2, 3 i 4 de juny. El Teatre Auditori (TAG), a més, acollirà diumenge Infàmia, dirigida per Pere Riera i amb actors de renom com Emma Vilarasau i Jordi Bosch. En paral·lel, la ciutat acull diverses exposicions, com La Porxada, 430 anys o La pista infinita i altres nines russes, entre altres.

A més, no hi faltarà l’esport. Diumenge es disputarà la quarta Cursa de l’Ascensió i la vuitena Milla Urbana de Granollers, a més de la cloenda del trofeu Coaliment de les Trobades d’Handbol Escolar.

 

Mercat de Pagès, tornejos i
tallers per la Fira de l’Ascensió

Ahir dijous es va inaugurar la 67a edició de la Fira de l’Ascensió, que enguany aplega 160 expositors.L’encarregada va ser Muntsa Vilalta, directora de Comerç d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

En aquest recinte avui comencen els tallers, espectacles i balls a la Carpa Multisectorial, a càrrec de Familiàrium, i a l’Espai Festival del Motor, organitzat per Zinkers, els quals s’allargaran fins diumenge. A més, des d’ahir tenen lloc les activitats a la fira Jugar x jugar, que compta amb una vintena d’expositors. Aquesta part del programa es desenvolupa a les carpes Ayudar Jugando i Jugar x jugar. Entre les activitats més destacades hi ha jocs d’habilitat i estratègia, el concurs de creació de jocs o el Campionat de Catalunya de Victus.

A més, a la zona sud s’ha instal·lat un rocòdrom i hi ha passejades amb ponis, a més del torneig de futbol benjamí i un altre de mini vòlei. També hi ha jocs familiars, una pista de steeps i un mini golf, entre altres.

Un dels espais més visitats de la Fira serà la carpa agrícola ramadera, on repeteix el Mercat de Pagès, amb animals de corral i granja i productes de proximitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram