El bloc ocupat a finals de febrer. Foto: Arxiu

“Si no passa res, dimecres de la setmana que ve farem el trasllat”, explica esperançat Josep Martínez, un dels veïns afectats per l’ocupació dels pisos del bloc del carrer de Sant Francesc, els quals van ser desallotjats a principis de març. Segons explica Martínez, avui divendres a la una del migdia signaran, si tot va bé, les escriptures del seu habitatge -actualment són de titularitat del BBVA- i desencallaran la situació d’incertesa viscuda fins ara.

A més de Martínez, hi hauria un altre pis que ja hauria completat el procés. De la resta, encara no se sap res. No obstant això, els veïns i veïnes respiren més optimistes, ja que cada vegada veuen més a prop el moment d’entrar-hi a viure.

De fet, el passat dimecres 3 de maig al matí tots els futurs propietaris i propietàries dels pisos van poder visitar-los per revisar els desperfectes que hi havien fet els ocupants. Ho van fer acompanyats d’un representant de la immobiliària i van poder constatar que només faltaven alguns elements per arreglar. Es tractava de “petits detalls, com els pals que s’utilitzen per obrir les finestres dels sostres, els quals se’ls van emportar els ocupants”, tal com va relatar aleshores Martínez.

Arran de la visita, es va elaborar una llista de conformitat amb la immobiliària que recollia els desperfectes que van detectar els veïns. Ara bé, segons diu Martínez, abans de la signatura no han tornat a visitar els pisos, de manera que confia amb què tot estigui enllestit.

UNA SETMANA DE CALVARI
Els veïns del bloc van viure una setmana de calvari després de veure, davant dels seus ulls i amb impotència, com sis dels dotze pisos del bloc havien estat ocupats per una desena de persones a finals de febrer. Gràcies a la pressió veïnal, però, es va poder fer fora els ocupants. L’últim va marxar el 10 de març per ordre d’un jutge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram