Els ecosocialistes volen que no hi hagi més imatges com aquesta. Foto: MotoGP

ICV-EUiA de Montmeló vol que es deixi de fer servir el cos de les dones com a reclam en les proves esportives que se celebren al Circuit. Per això, la formació ecosocialista portarà al Ple d’aquest mes una moció contra la “cosificació de les dones” en tots els esdeveniments esportius que es fan al poble.

“No presentem la moció per arreglar-ho ja, sinó que volem sumar-nos al debat social que existeix i que el Circuit repensi quin és el paper que s’està donant a la dona”, explica el portaveu ecosocialista, Jordi Manils, a Línia Vallès, dies després de la polèmica per la mateixa qüestió al torneig Open Banc Sabadell de tennis a Barcelona. Manils deixa clar que no volen “eliminar aquests llocs de treball”, sinó que reivindiquen “que aquestes tasques d’assistència les poden fer homes i dones de qualsevol edat i de qualsevol cànon de bellesa”. “Continuar amb el que s’ha fet fins ara no té sentit, perquè està obsolet”, afirma.

Manils, que confia que la moció s’aprovarà per unanimitat, afegeix que “hi ha quatre lleis, tres espanyoles i una catalana, que diuen que això està obsolet”, i que la moció servirà per instar el Circuit, Dorna Sport (organitzadora del mundial de MotoGP), Formula One Group i la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) a complir la legislació vigent.

“És molt important que la societat avanci cap a la igualtat. Estem anant cap a la modernitat de manera imparable i cal veure si les empreses que organitzen se sumen a això o no”, conclou Manils, que creu que, malgrat que el focus no ha de recaure en els esportistes, admet que “qualsevol suport és bo”.

ESTAND INFORMATIU DE CCOO
La Formula1 arriba avui al Circuit i qui també serà al traçat serà la secció comarcal de CCOO, que després d’arribar a un acord amb els responsables de la instal·lació i amb l’Ajuntament, posarà un estand els tres dies per atendre i informar els treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram