Esclat independentista a Granollers, dissabte. Twitter: (@Clio_deries)

Granollers va ser dissabte l’epicentre del procés sobiranista. El Palau d’Esports va acollir la cinquena assemblea general de l’ANC, clau per definir el full de ruta pel referèndum i les pròximes accions que portarà a terme la societat civil catalana. Així, a Granollers s’ha donat llum verda als passos a seguir des d’ara fins a la celebració del referèndum: l’aprovació de la llei de transitorietat jurídica, la convocatòria del referèndum i la seva celebració.

El full de ruta proposat es va aprovar amb 2.355 vots a favor, 11 abstencions i 4 vots en contra. L’ANC proposa que el referèndum compti amb una pregunta clara i una resposta binària -Sí o No a la independència-. També creu que no cal que hi hagi un mínim de participació i guanyaria l’opció que tingués més vots. Si es tracta del Sí, l’ANC defensa que el Parlament tiri endavant la decisió i, si l’Estat espanyol ho impedeix, proposa una mobilització, que s’aprovi la llei de transitorietat i una DUI. A més d’això, vol impulsar una campanya unitària pel sí i una altra de pròpia.

També es va definir l’acció per a la pròxima Diada, a Barcelona, amb samarretes multicolors reaprofitades d’altres anys. De tota manera, podria haver-hi canvis.

A l’acte hi van ser presents personalitats granollerines com la xef Ada Parellada, l’artista Pep Bou, el qual va oferir un espectacle amb bombolles, i l’alcalde Josep Mayoral va intervenir-hi per videoconferència. A més, també va haver-hi regidors com Àlex Sastre (PDeCAT), Pep Mur (ERC) i Eduard Navarro (CUP). També van anar-hi altres alcaldes vallesans. A escala nacional, hi va assistir el president Puigdemont -el qual va dir que aquest serà el darrer intent de Catalunya per acordar el referèndum- i Carme Forcadell, acompanyats per Jordi Turull, Irene Rigau, Joana Ortega, Francesc Homs, Lluís Llach i Lluís Corominas, entre altres.

Línia Vallès va produir la publicació oficial de l’assemblea.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram