La roca fa un metre per 50 cm, segons els Mossos. Foto: Stop Accidents C-17

La C-17 ha viscut un nou episodi de caiguda d’una roca que, per sort, aquest cop no ha acabat amb cap mort -el setembre una jove va morir en caure-li una pedra mentre conduïa-, ferit ni cap accident greu. Dimecres, pels volts de dos quarts de set de la tarda, segons han confirmat a Línia Vallès des de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra, un bloc de material d’obra d’un metre per 50 centímetres va caure al punt PK-33, a La Garriga en sentit Vic. Segons els agents, la pedra provenia de les obres de reforma que s’estan portant a terme en una masia a dalt del turó del marge dret de la carretera.

Els Mossos corroboren també que no hi ha hagut danys, ni personals ni materials. De tota manera, davant del que podria haver provocat un greu accident a la carretera, els agents asseguren que ara s’està fent una inspecció, amb la qual es realitzarà un informe arran del qual hi podrien haver penes i/o sancions per als responsables del despreniment del bloc.

Davant d’aquest incident, la plataforma Stop Accidents C-17 ha posat el crit al cel. “Estem molt descol·locats per la caiguda d’aquest bloc, ja que no es tracta d’un despreniment causat per les pluges, com els casos que denunciem des de fa temps”, expliquen a aquest periòdic. “Com que ha coincidit amb la pluja, tothom s’ha posat les mans al cap”, diuen sorpresos.

I és que la roca no ha caigut en un lloc on es produeixen despreniments sovint, segons expliquen des de la plataforma, però segueixen alertant del perill. “Un camió va haver d’esquivar-la”, diuen.

L’incident ha coincidit amb l’inici aquests dies de la pavimentació de la C-17 entre Parets i la Garriga. Les obres duraran mig any. A més, aquesta setmana han engegat els treballs d’ampliació de l’enllaç a la C-17 des de l’AP-7 i la C-33 a Parets, que s’allargaran quatre mesos. Des de la plataforma, però, recorden que “ens van dir que asfaltarien amb antilliscant des de la Garriga fins a Centelles” i lamenten que “sembla que només han licitat les obres de la Garriga a Parets”. “Aquí, com sempre, els últims monos”, sentencien.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram