El bloc que va ser ocupat, al carrer de Sant Francesc. Foto: Marc Miras

Els futurs propietaris i propietàries dels pisos del bloc del carrer de Sant Francesc que van ser desocupats a principis de març veuen una mica més a prop el moment de poder entrar-hi a viure. “Per fi el pròxim 3 de maig estem citats a revisar de nou els pisos i si tot està bé, es buscarà una data per fer les signatures” amb el BBVA, l’actual titular dels habitatges, explica alleugerit a Línia Vallès Josep Martínez, un dels veïns afectats.

“Vam entrar-hi fa un parell de setmanes per prendre mides i tot just acabaven de pintar les plantes segona i tercera (dúplex) i havien baixat les pintures a la primera planta i als baixos”, afegeix. “Encara es veien marques dels desperfectes que hi van fer els ocupes”, lamenta Martínez, el qual diu que han demanat al banc que ho repassin. “També ens van dir que rebrien les portes noves i els marcs, ja que aquests estaven foradats per les portes antiocupes”, relata Martínez. Segons els ha informat el banc, aquesta actuació seria l’última de totes i els han dit que no trigarien gaire.

Tot i que celebra l’avanç de la reparació dels desperfectes, Martínez creu que “van massa lents”. “Una setmana fan les portes, l’altra la pintura, després la persiana i més tard, la vitroceràmica…”, detalla. A més, el banc ha anat allargant els terminis d’entrada, diu. “Primer deien que seria després de Setmana Santa, després a finals d’abril…”. Ara, però, els veïns respiren més tranquils, ja que un cop revisin els pisos, en principi, ja es posaran dates per signar les escriptures.

Ara bé, diu el veí, “tenim por que nosaltres entrem encara més tard que els veïns que financen a través del BBVA”. Martínez recorda que hi ha dues famílies (una és la seva) que fan la hipoteca amb un altre banc que no és el BBVA que “no podran firmar en la data que s’estableixi si no es posen d’acord les dues entitats”, ja que fan servir procediments diferents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram