Tot està a punt per a una nova Diada. Foto: Generalitat

De totes les celebracions catalanes, la de Sant Jordi és, sens dubte, de les més emblemàtiques. Roses i llibres, amor i literatura, omplen els carrers i les places del país. I és que no importa que sigui dimarts o diumenge (com passarà enguany) ni que el temps no acabi d’acompanyar: no es pot fallar a la cita.

Per això, durant aquesta setmana, les ciutats i els pobles de la comarca han anat anunciant els seus plans de cara a aquesta celebració. Un dels llocs on es concentrarà una major activitat literària serà Granollers. A partir de les 10 del matí de demà s’inaugurarà la Fira del llibre a la plaça de la Porxada, una mostra que s’allargarà durant els dos dies del cap de setmana. A les 11 es farà la trobada d’autors locals i al migdia la cantautora Ivette Nadal serà l’encarregada de fer el pregó. La cultura popular local també demanarà el seu lloc amb les actuacions de la Cobla Ciutat de Granollers (demà a dos quarts de set de la tarda) i la dels Xics, que faran un taller infantil i juvenil de castells i una doble actuació diumenge al matí. Altres propostes del cap de setmana seran el concert d’Adrià Puntí o la 19a Lectura de Poemes d’arreu del Món, demà a la tarda.

Mollet també viurà intensament la Diada. El calendari arrencarà avui mateix, amb la presentació de la publicació Els nostres pressentiments són veritat al Museu Abelló i amb el Concert de Sant Jordi de l’Escola Municipal de Música i Dansa a l’església de Sant Vicenç. El gruix d’actes, però, es concentraran diumenge, amb el 14è Concurs de dibuix de punts de llibre, la Diada castellera amb els Castellers de Mollet i els Manyacs de Parets o l’Audició de Sardanes a la plaça de Catalunya. Per conèixer els guanyadors del 26è Certamen Literari caldrà esperar fins al dissabte de la setmana que ve.

Per la seva banda, a Parets el 23 d’abril anirà lligat a una altra festa, el dia de Parets Lector. Durant tota la jornada de diumenge hi haurà presentació de llibres, tallers i espais de participació que impulsaran entitats i associacions del municipi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram