La nova seu s’instal·larà a les naus C i D del Logistic Park de Martorelles. Foto: Ajuntament

Martorelles ha estat el municipi escollit per Amazon per instal·lar-hi el cinquè centre logístic al territori català del gegant del comerç electrònic -a més dels centres del Prat i Castellbisbal i el magatzem i un altre centre a Barcelona-. Així, Catalunya es consolida com a atractiu per a inversors estrangers, tal com va dir ahir el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras en roda de premsa a Martorelles.

Es preveu que la seu estigui enllestida a la tardor i s’estima que podria donar feina a 650 persones en tres anys. De tota manera, començaria a operar amb unes 200 persones. Des de l’Ajuntament celebren la notícia i diuen que el nou centre d’Amazon “revitalitzarà econòmicament la zona, tant a escala local com comarcal, amb un notable impacte econòmic”.

El procés de selecció de la plantilla ja ha començat i es farà en col·laboració amb la borsa de l’Ajuntament. Es preveu que la contractació comenci en els pròxims mesos. Es busquen perfils d’operaris i especialistes en Recursos Humans o Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), entre altres. Segons Fred Pattje, director d’operacions de l’empresa a l’Estat espanyol i Itàlia, els sous dels treballadors seran dels més elevats en el sector i, a més, es beneficiaran d’un pla de pensions d’empresa, una assegurança mèdica privada i del finançament de cursos formatius, entre altres.

La nova seu s’instal·larà al Logistic Park del polígon de Martorelles i s’encarregarà de fer enviaments a tot l’Estat espanyol i el sud d’Europa, a més d’emmagatzemar articles de marketplace, és a dir, de les petites i mitjanes empreses que utilitzen el web d’Amazon per vendre els seus productes. Així, Martorelles se suma a la xarxa europea d’Amazon, formada per 31 centres en 7 països.

El nou centre logístic d’Amazon ocuparà quatre naus del Logistic Park, les quals sumen una superfície total d’uns 30.000 metres quadrats -l’equivalent a quatre camps de futbol-. Segons diuen des de l’Ajuntament arran de les reunions mantingudes amb Amazon, “el capital humà de la zona, les comunicacions, la bona localització (està al costat de la C-33 i de l’AP-7) i la trama industrial del polígon de Martorelles han estat els principals factors que han empès la multinacional a ubicar-se al municipi”.

EL LOGISTIC PARK, UN REFERENT
El Logistic Park on s’encabirà el nou centre d’Amazon al municipi és una plataforma logística que ha promogut el grup inversor Segro en els terrenys que ocupava l’antiga Domar-New Pol al polígon de Martorelles.

Actualment, dues naus (A i B) estan a punt d’entrar en funcionament, mentre que s’està començant a construir la segona fase (les naus C i D). El complex és un referent al cinturó industrial de Barcelona, ja que preveu cobrir una part important de les necessitats de sòl logístic d’aquesta àrea.

A més, també és un model a seguir en l’àmbit de l’eficiència energètica. I és que el Logistic Park de Martorelles compta amb el certificat de construcció sostenible líder a escala mundial BREEAM Very Good i segueix una política mediambiental en la línia marcada pel projecte municipal Energiètica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram