Els membres de Ca l’Enkant han convocat per al pròxim dilluns una concentració davant dels jutjats de Granollers per donar suport a les 12 persones encausades arran de l’okupació de l’antic concessionari de Volvo al carrer d’Enric Prat de la Riba. La mobilització tindrà lloc a les 12.30 hores, mitja hora abans del judici.

Segons expliquen des de Ca l’Enkant a Línia Vallès, “les persones imputades són les que estaven al local el dia del desallotjament (15 de març), a més de la persona imputada durant una visita de la policia el 2 de març”, la qual havia identificat l’espai com el seu habitatge. “Totes estan imputades amb el mateix grau”, diuen.

Si no s’arxiva el cas, les persones imputades hauran de pagar una multa d’elevat cost econòmic, a més de tenir antecedents. Una possible sentència que, segons Ca l’Enkant, demostra que “es focalitza la problemàtica en la nostra línia de treball”, la qual “posa en qüestió la propietat privada”. En un comunicat afegeixen que “entenem que aquests projectes qüestionen completament el sistema”, cosa que “no interessa”. Davant d’això, posen èmfasi a dir que “no som un bolet esporàdic: som la resistència i les ganes de construir a llarg termini”. 

De tota manera, des de l’Ajuntament asseguraven a principis de març a aquest periòdic que el propietari de la finca havia sol·licitat una llicència d’obres. Segons es va saber aleshores, el propietari tindria un lloguer emparaulat. Una informació que desmenteixen ara des de Ca l’Enkant: “l’espai es trobava abandonat, no s’estaven fent reformes i no hi havia un contracte signat ni tan sols una llicència d’obres sol·licitada a l’Ajuntament”, el qual, diuen, “ha estat còmplice de la mentida”.

La CUP de Granollers ha donat suport a Ca l’Enkant i assegura que el local “feia més de nou anys que estava abandonat”. També remarca que “entre la data en què va produir-se l’okupació i el judici passaran només 50 dies, una velocitat sense precedents en un sistema judicial col·lapsat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram