Una de les manifestacions arran d’un accident mortal. Foto: Arxiu

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar divendres passat que es milloraran els accessos a Aiguafreda a les obres previstes a la C-17. D’aquesta manera, segons el conseller, es posaria solució a aquest punt negre, un dels més perillosos d’aquesta carretera, on hi ha hagut nombrosos accidents mortals. És una mesura que la plataforma Stop Accidents C-17 celebra, però amb cautela, ja que encara esperen que s’iniciïn les actuacions promeses fa uns mesos a la carretera per la primavera.

Segons Territori, concretament, es milloraran les entrades al restaurant El Pinós, així com la incorporació en sentit Barcelona en aquest punt. Per fer-ho, la Generalitat calcula que hi destinarà una partida de cinc milions d’euros. El projecte s’adequaria el 2019. A més de l’accés a El Pinós, Rull també ha anunciat la millora del de Sant Martí de Centelles, el qual forma part de la comarca veïna d’Osona. Aquí es preveu que es porti a terme l’any que ve per un pressupost de tres milions.

De tota manera, Toni Carrasco, membre de la plataforma explica a Línia Vallès que tot i que estan sorpresos positivament per la notícia de millora dels accessos a Aiguafreda i Sant Martí, “queden coses per fer”. Carrasco recorda que “encara no està fet el que més ens preocupa, que és la instal·lació de les malles contra els despreniments promeses entre Granollers i Centelles i l’asfaltat antilliscant entre Aiguafreda i Tagamanent”. “Aquest tram de corbes en direcció Barcelona és molt perillós”, diu, i afegeix que “les malles s’haurien de posar ja, perquè amb el canvi de temps i les pluges és molt més inestable”.

A més de tot això, hi ha altres actuacions previstes pel departament a la C-17. Segons va dir la Generalitat el febrer, durant la primavera s’hauria de reparar el desgast del paviment i portar a terme la senyalització, el sistema de drenatge i les barreres de seguretat entre Tagamanent i la Garriga i entre Centelles i Tagamanent.

Un altre projecte pendent és el tercer carril entre Granollers i Parets. Carrasco diu que “està aprovat però trigarà una mica per un tema d’expropiacions”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram