El bloc que divendres va ser desallotjat. Foto: Arxiu

Els futurs propietaris dels pisos ocupats durant setmanes del carrer de Sant Francesc podrien entrar-hi a viure per Setmana Santa. Així ho ha explicat a Línia Vallès un dels afectats, Josep Martínez, del 2n 1a. Segons assegura, dimecres al matí els veïns i el propietari actual (BBVA) van visitar els pisos per fer una llista de desperfectes. “El banc ens ha dit que signarem quan estigui tot arreglat i que el nostre cas és de màxima urgència per a ells”, sentencia el veí.

Després de la visita, Martínez explica que “on hi ha hagut ocupants, els pisos estan molt bruts, hi ha parets picades i panys canviats”. “També s’han endut totes les alarmes i els detectors de moviment”, afegeix. En el seu cas, diu, “van estirar dels tubs de l’electricitat de la cuina i van foradar el sostre, però ja hi han posat guix”. “En el 2n 3a fins i tot es van endur el motor de la campana extractora de la cuina i van arrencar la vitroceràmica”, sentencia.

El desallotjament del bloc de pisos del carrer de Sant Francesc es va portar a terme divendres passat al matí amb normalitat. L’únic ocupant que hi quedava, al pis 2on 2a, no va oposar cap resistència i va sortir de l’edifici amb dues bosses de mà. L’home va assegurar, en sortir al carrer, que havia pagat mil euros per poder accedir al pis i que l’havien enganyat -es podria tractar d’un cas de màfia, tot i que els Mossos no ho han pogut provar encara-. També es va disculpar davant dels veïns i veïnes afectats.

Un cop desocupat el bloc, el BBVA va col·locar noves portes metàl·liques en els sis habitatges que havien estat ocupats per tal d’evitar un nou conflicte i es va assegurar que la resta tenien les portes blindades en bones condicions.

El desallotjament de la Llagosta ha arribat pocs dies abans que el Congrés aprovés aquest dimecres agilitzar els desnonaments per via civil en casos d’ocupació, a iniciativa del PDeCAT i els vots a favor del PP, C’s i PNB. PSOE, Units Podem, En Comú, En Marea i ERC consideren que la proposta desprotegeix les famílies en risc d’exclusió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram