La pressió veïnal ha estat clau durant aquests dies. Foto: Twitter (@EUiA_cat)

El malson dels futurs veïns i veïnes del bloc de pisos ocupat del carrer de Sant Francesc s’acaba. A partir de les vuit del matí d’avui està previst que es desallotgi l’edifici, tal com va acordar ahir el jutge del jutjat d’instrucció número 2 de Mollet. L’ordre va arribar després que el jutge rebés, en qualitat d’investigats, les persones que estaven ocupant l’immoble i que es van acollir al seu dret a no declarar, segons informen des del Tribunal Superior de Justícia.

“Estem que no ens ho creiem”, expressa emocionat a Línia Vallès un dels veïns afectats, Josep Martínez. “No esperàvem tenir tant suport popular i dels mitjans i la rapidesa del jutge”, afegeix. Martínez explica que ara esperen que el banc els comuniqui com seguirà el procés per poder entrar-hi a viure. “El que sí que ens han dit és que no signarem res més fins que no entrin a la finca, revisin si hi ha desperfectes i els arreglin”, diu.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Òscar Sierra també s’ha mostrat satisfet per l’anunci. “Estem molt contents: ens hem de felicitar com a poble”, celebra i remarca que el procés s’ha fet amb poc temps. “Podem sentir-nos afortunats”, sentencia.

Del desallotjament d’avui se’n faran càrrec els Mossos d’Esquadra, els quals aniran acompanyats d’un serraller, per obrir les portes dels pisos, i un representant legal del titular (BBVA). Segons dictamina el jutge, autoritza l’ús de la força “en cas que els ocupants no volguessin obrir voluntàriament”.

Els ocupants havien estat citats a declarar dimecres arran de les denúncies del BBVA i d’alguns dels afectats, però, segons la interlocutòria del jutge, “cinc d’ells es van acollir al dret de no declarar, mentre que el sisè va manifestar que ja havia abandonat l’immoble”. De tota manera, segons els veïns, hi hauria una altra persona que seguiria atrinxerada en un dels pisos. 

Per ordenar el desallotjament el jutge ha tingut en compte, entre altres, que la “voluntat de permanència” dels ocupants perjudica els particulars afectats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram