El PSC de Montmeló va convocar ahir al vespre una roda de premsa en la qual va desmuntar, gairebé punt per punt, les al·legacions d’ICV-EUiA als pressupostos aprovats per l’equip de govern (ERC i PSC) el desembre. Són unes al·legacions que els socialistes consideren “impresentables” i que es tractaran al Ple de dilluns.

La vintena d’al·legacions dels ecosocialistes inclouen cinc noves partides i en demanen l’increment de 14. També proposen reduir els diners que es destinen a passius financers, fons de contingència i hores extraordinàries, i volen eliminar el recurs de Campsa i les despeses del Circuit. En total, l’equilibri que fan des d’ICV-EUiA entre ingressos i despeses no altera la xifra total dels comptes.

Una suma que, segons el regidor Lluís Esteban (PSC), “no han fet bé i és el més greu de tot”. Esteban explica a Línia Vallès que “s’equivoquen amb la primera suma corresponent al personal d’Urbanisme i la Brigada d’Obres i Serveis: ells compten una partida de 728.723 euros, mentre que els pressupostos aprovats hi contemplen 100.000 euros més”.

Esteban lamenta també que ICV-EUiA “només hagi presentat un full de càlcul, sense cap mena de memòria o argumentació adjunta”. A més, explica que la reducció de despesa que proposen els ecosocialistes no és possible i posa exemples. “Si reduïm els passius financers, vol dir que hem de deixar de pagar préstecs; o si no paguem a Campsa arran de la sentència del Suprem, tindrem responsabilitats legals”, exposa.

El regidor també diu que “el fons de contingència és l’únic lloc d’on l’Ajuntament pot treure diners i els experts aconsellen que no es redueixi, com ICV-EUiA planteja”. Uns altres punts que desgrana Esteban són les hores extraordinàries i el retorn del deute a Adif. “Amb la reducció de la despesa, no podrem pagar les hores extra a la policia i a la brigada”, explica, i afegeix que “el tema d’Adif és un aprofitament urbanístic que no es pot ignorar”.

UN CONFLICTE QUE VE DE LLUNY
Els comptes han estat envoltats de polèmica des de l’inici, ja que els ecosocialistes es van absentar al Ple del 27 de desembre que els va debatre en senyal de protesta per la suspensió de la sessió plenària extraordinària del 22 de desembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram