Quatre Camins rebrà presos de la Model. Foto: Google Maps

El tancament de la presó Model, anunciat per la Generalitat aquest dilluns, repercutirà de forma directa en els centres penitenciaris de la comarca, que veuran com augmenta la seva xifra d’interns.

Tal com va avançar dilluns Vallès Oriental Televisió, a partir de la setmana que ve a Quatre Camins hi arribaran interns dels centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2, que es buidaran per acollir presos preventius de la Model. Més endavant, a partir del 20 d’abril, arribaran els de la Model. En total, Quatre Camins i el Centre Penitenciari de Joves rebran 143 presos. D’aquests 143, 67 aniran a la presó d’adults i 76 al centre de joves. De fet, la Model rebrà el seu últim pres el pròxim 6 de març.

Aquesta arribada de presos provocarà que Quatre Camins, on actualment hi ha 1244 interns, passi a tenir una ocupació del 78% al 82%. El centre juvenil, per la seva banda, passarà de tenir 220 interns actuals a 296, cosa que implica un augment del 20% de la capacitat. Els sindicats, però, han afirmat que les xifres de la Conselleria de Justícia no són reals, ja que inclouen els mòduls penitenciaris. Molts mòduls, diuen els sindicats, no estan preparats per acollir presos preventius, cosa que podria provocar una nova “massificació” als centres. En paral·lel, també creixeran els treballadors dels centres, ja que a Quatre Camins n’hi haurà 23 de nous i al centre juvenil 32.

Durant la presentació de les novetats del mapa penitenciari català, el Secretari General de la Conselleria de Justícia, Adrià Comellas, va afirmar que el tancament de la Model és necessari per optimitzar la capacitat de les presons catalanes.

Comellas va afegir que, un cop tancada la presó Model, l’ocupació de les presons passarà del 68% al 73%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram