La foto de família de tots els alcaldes. Foto: Ajuntament de Granollers

El Vallès ha tornat a mostrar el seu compromís amb els refugiats. L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va ser la cara visible de la comarca en l’acte de suport que es va celebrar abans-d’ahir a Barcelona i que va servir per escalfar motors de cara a la manifestació de la campanya Casa nostra, casa vostra que recorrerà bona part del centre de la capital catalana demà a la tarda.

Mayoral va ser el batlle vallesà més destacat que va ser a l’acte, però no va ser l’únic representant de la comarca. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, no va poder assistir-hi, però en el seu lloc hi va assistir una regidora. Per altra banda, municipis com Parets, Montmeló, Santa Perpètua o Martorelles han anunciat, en les darreres setmanes, la seva adhesió a la campanya.

Encara que Barcelona ha estat i continuarà sent l’epicentre de Casa nostra, casa vostra, els pobles de la comarca també han mostrat el seu compromís i el seu suport als refugiats en diferents actes, com per exemple el que va organitzar el passat cap de setmana l’Assemblea Popular de Mollet.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, sorgida de la societat civil, és convertir la manifestació de demà en la marxa més gran organitzada a Europa en favor dels drets dels refugiats. El primer gran acte de la campanya a Barcelona, però, va ser un concert multitudinari al Palau Sant Jordi, al qual van assistir més de 15.000 persones. Ara, s’espera que moltes més omplin dissabte els carrers de Barcelona.

CONDEMNA PER A ROJAS
Per altra banda, fa uns dies es va conèixer la condemna per a Juanma Rojas, el jove garriguenc que va participar en les protestes al camp de refugiats d’Idomeni l’abril de l’any passat. Juanma Rojas i el sabadellenc Arnau Rojas han estat condemnats a sis mesos de presó, però no compliran la pena perquè no tenen antecedents penals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram