El pas a nivell és al carrer de la Florida. Foto: Google Maps

Adif ha fet el primer pas per donar resposta una de les reivindicacions històriques de seguretat al poble. A finals de la setmana passada, va anunciar que ha licitat la redacció del projecte que ha de servir per eliminar el pas a nivell de la línia R3 de Rodalies que hi ha a la cruïlla dels carrers de la Florida i de Federico García Lorca, a tocar de l’escola Sagrada Família.

Aquest anunci forma part d’un conjunt de projectes, agrupats per zones geogràfiques, que faran que se suprimeixin un total de 74 d’aquests passos a nivell a tot el territori espanyol. Les empreses que vulguin assumir aquestes obres tindran entre 12 i 16 mesos per redactar i presentar els seus projectes. Adif destinarà gairebé 6 milions d’euros per tal de suprimir totes aquestes barreres, com a molt tard, l’any 2024.

DEMANDES PENDENTS
Aquest anunci arriba poques setmanes després del darrer accident en un d’aquests passos a nivell, que va causar la mort d’un home. Dies després del succés, les autoritats locals van acusar Adif i el Ministeri de “deixadesa” i de no complir els compromisos que havien adquirit.

A aquestes queixes se’n sumen d’altres. Ajuntaments i entitats, com la plataforma MDV Mobilitat, continuen reclamant més freqüència de pas en els trens d’aquesta línia. La plataforma lamenta també que el comboi que Rodalies havia presentat com un “nou tren” fa uns dies, en realitat és “un allargament del que ja sortia de Vic a les 6:11 del matí”.

L’altra gran reclamació històrica de l’R3 és la sol·licitud del desdoblament total de la línia, que va de l’Hospitalet fins a Puigcerdà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram