L’empresa de pintures Valentine és a Can Milans. Foto: Arxiu

El serial per la requalificació dels terrenys de Can Milans entorn de la fàbrica de pintures Valentine ha viscut un nou episodi. A finals de desembre una delegació municipal de la Llagosta, encapçalada per l’alcalde Óscar Sierra, i dos representants de l’Ajuntament de Montcada i Reixac es van trobar per obrir el diàleg en aquest polèmic assumpte que porta cua des de fa temps.

La trobada es va celebrar contra tot pronòstic. El Ple de novembre el regidor i president de l’Àrea de Planificació i Territori del consistori llagostenc, Raúl Valero, havia assegurat que ni Montcada ni la Generalitat volien parlar. Tot i així, el diàleg ha prosperat i la primera presa de contacte entre els dos consistoris ha servit per intentar apropar postures.

Això sí, l’alcalde Òscar Sierra ha volgut deixar clar que, tot i haver iniciat les converses, l’Ajuntament de la Llagosta es manté ferm en el seu posicionament i assegura que el recurs contenciós-administratiu contra la modificació de planejament del Pla General Metropolità (PGM) segueix endavant.

DE ZONA VERDA A INDUSTRIAL
El PGM va ser aprovat al Ple de Montcada l’abril passat, amb el qual els terrenys de l’entorn de la fàbrica de Valentine passarien a ser qualificats de zona industrial -ara són considerats zona verda-. És un tràmit que compta amb el vistiplau de la Generalitat, tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja havia declarat nul·la la modificació del PGM en dues sentències fermes fa uns anys.

Amb la reforma del PGM, l’Ajuntament de Montcada voldria reformar la seva part nord, que limita amb Santa Perpètua, i així impulsar l’arribada de noves empreses. El projecte de Montcada també preveu crear un corredor verd i un parc fluvial al llarg de la riera, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram